2008-04-28

bleffex intervjuar: DTEKT|mide

dTEKT

Nyaste tillskottet på eSport.dohfOs.eu, bleffex fortsätter med sin intervju-serie och nästa offer är finske mide, spelare i DTEKT eSports Association som på ren svenska tagit sig tid att svara på lite frågor.

Namn: Miska Noponen
Alias: mide (i vissa fall pinpin)
Ålder: 17,5
Klan: DTEKT
Tidigare klaner: Random-Gaming, Salainen
Bor: Esbo, Finland
Gör: Studier och nolife
www: DTEKTion.org
IRC: #dtekt - dtekt|mide eller dtekt|missing (som afk)

bleffex: Som alla andra intervjuer så kan du börja och introducera dig själv..
mide: Hej, jag e Miska ”mide” Noponen från det härliga landet öster om Sverige och blir (förhoppningsvis) filosofimagister om ca 5 år. Som fritidsaktiviteter kan nämnas konditionssal och andra sportgrenar men kanske inte så regelbundet utövade längre…
De som undrar om mina språkkunskaper så är en av mina föräldrar svensktalande och därefter också jag, har spelat för svenska lag också som lyckligtvis inte skrattade ut mig p.g.a. min accent.

bleffex: Du spelar nu i klanen DTEKT och är topp-5 i Finland. Hur tycker du att CoD4 är i Finland och tror du att det är någon skillnad på scenen i Sverige respektive Finland?
mide: CoD4 i Finland just nu är ganska likadan som i Sverige när det kommer till kunskapsnivån, vissa mycket bra och många inte lika begåvade. Utöver det är scenen i Finland i viss mån mer fientlig än i Sverige både under matcher och på IRC. Detta är en delorsak till varför jag följer med svenska CoD-scenen och deltar gärna mer där än vad jag gör på finska sidan. En annan skillnad jag har märkt är skillnaden på respektive admins. De svenska verkar klart mer sak-kunniga, motiverade och sakliga. De har kanske funkat som förebilder för resten av scenen (?). Nyhetsutbudet angående scenen är också mycket större och mer sak-kunnigt.

bleffex: Om du fick sätta ihop ditt egna landslag för att försöka slå Sveriges dito. Hur skulle laget se ut och varför?
mide: Jag har faktiskt kritiserat det nuvarande landslaget Finland har och försökte till och med inverka på det. Min uppsättning vore: Roope (k1ck), deemi (epsilon), elid (cmax.gg), kammyz (tek9) och eplo (cmax.gg). Finland har många bra individuellt skickliga spelare men det är svårt att förutsäga hur bra de skulle spela utanför sitt eget lag. Men jag är övertygad att dessa skulle vara bäst tillsammans. Svårt att säga om de vore bättre än svenskarna men man kan ju alltid hoppas.

bleffex: Ni spelade i CodQCup, kom på en 3:e plats i gruppen men gick vidare till slutspelet. Nu när du sammanfattar CQC i efterhand hur kände du att turneringen gick? Och hur tror du att ni kommer prestera framöver?
mide: Ja vi hade svårigheter i vår grupp men kämpade sedan genom playoffs tills vi mötte sample this och blev överlistade med rent spel. Slutliga placeringen blev bland de 32 bästa som var till viss mån en besvikelse. Bättre framgång har vi haft i t.ex. live2win där vi var top12 och cup.cod4wars där vi är top8 och möter k1ck.fi i nästa runda.

bleffex: Har ni i DTEKT några planer på att åka på LAN i Europa?
mide: Vi har tänkt preliminärt att besöka finska lans p.g.a. ekonomiska svårigheter hos några av spelarna. Och organisationens stöd just nu är inte vad man skulle önska sig, men i framtiden kommer vi att besöka LAN utomlands men just nu är det omöjligt, vilja och tid har vi men inte resurser.

3 snabba:
[ ] M16 eller ak-74 [x]
[ ] Sverige eller Finland [x]
[x] Svenskt julbord eller finskt julbord [ ]

Favoriter:
Film: Oldboy Dryck: Virtanen (Koskenkorva och Battery)
Färg: mörkblå
Band: In Flames
Spel: Duck Hunt (Sega)
Fragfilm: Annihilation (Q3)

Favorit YouTube-klipp:

(Mr. Burns gets Rickrolled)

bleffex: Då vill jag tacka dig för en trevlig pratstund. Några avslutade ord?
mide: Tack själv för intervjun och jag svarar gärna på ytterligare frågor vid behov, mig hittar man sorgligt ofta på irc.. Tack till alla i svenska scenen och de i den finska som förstår vad jag har skrivit, keep up the good work.

7 comments:

Anonymous said...

n1 gL

Anonymous said...

miiiiiiide :D

Anonymous said...

mide din lilla finnjävel!!!11
perkele!!!!

n3uro said...

Skitbra intervju! Keep up the good work gossen!

n3uro said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Helt klart bästa rickrollen ever