2008-06-30

EM 2008 - Dagen efter

EURO 2008

EM i fotboll är över för denna gång och vi fick som bekant se Spanien dräpa Tyskland med 1-0 i finalen. Det vart en riktigt bra final, trots att det bara vart 1 mål fanns det chanser som kunde ha gett mer. Tycker även att det fanns två situationer där det lika gärna hade kunnat bli röda kort - dels när Lehmann sprang ut och på millimetern (?) slog ut bollen med armen vid eget straffområdes-gränsen. Sen borde även Silva fått se det röda kortet, om inte för att han höll på att dra av Podolski armen, så för att han senare försöker skalla snubben, smidigt. I vilket fall som helst var segern rättvis och det finns väl inte så mycket mer att säga om det.

För Sveriges del vart det ju ett mindre bra EM, vi tog oss inte vidare från gruppen - visserligen inte allt för oväntat men ändå. Lagerbäck får som vanligt förtroende av Lagrell och det spelar då ingen som helst roll att vi under dessa 5 mästerskap Lagerbäck kvalat oss in till endast vunnit 4 matcher, spelat oavgjort 7 och förlorat ytterligare 7 - nej nej.. Så länge vi tar oss till själva mästerskapet är Lagrell nöjd, för då blir det klirr i kassan hos förbundet. Är det inte dags att avsätta Lagrell undrar jag? Att få bort trötta förbundskaptener verkar ju vara en omöjlighet sålänge vi har Lagrell där uppe.

Vidare till EM-tipset. 31 matcher har spelats och nu är det dags att kora en vinnare. Under gruppspelet kunde man max få 1 rätt per match men efter halvtid, när det var dags för slutspelet införde jag en ny regel som gjorde så att man kunde få hela 4 rätt på en match, dels vilken tecken (1, X, 2) där man fick 2 "poäng" om man träffade rätt och dels fick man poäng om man gissat rätt antal mål för de båda lagen. För att få rätt gällde det att man gissade rätt på ställningen i matchen efter full tid, d.v.s. 90 minuter, inte 120 eller efter straffar.

Av naturliga skäl var det en del folk som missade att tippa vissa matcher, jag var inte en av dem och därför tar jag bort mig från listan då det känns lite orättvist att vinna på sin egen sida (25 rätt skrapade jag dock ihop för den intresserade). Gick och vann gjorde då istället Rydan följt av Guru på en 2:a plats och Murre på en 3:e. Grattis! Något slags pris får jag försöka hitta på i efterhand. För stunden får äran räcka.

EM-tipset, slutställning (uppdaterad 30/6 12:05 - efter Finalen):
22 rätt - Rydan
20 rätt - Guru
19 rätt - Murre
18 rätt - Hjals
17 rätt - svNsk
16 rätt - ZeebbZ
14 rätt - Elvemo, iNkle
13 rätt - Steken, midnajt
11 rätt - gzzon
10 rätt - SNIGL, NoGo
9 rätt - rawban, Multra, iNkle
8 rätt - n3uro
7 rätt - deffan, fugge, FUFFEN
6 rätt - kN1
5 rätt - wojjz, sjostrom, Bleffex, Lakoni
4 rätt - hijack, Stimpy, veNo
3 rätt - Mumma
2 rätt - humle, Bele, Swinnnk, Monk, DaDDiO, blockiZ, Keno, chandler, xer
1 rätt - konte, Fredrik, Klanne, FraGz, pawisz, Fron

Som fotnot kan det sägas att anledningen till de relativt få uppdateringarna på sidan beror att jag är på semester och har tillgång till datorn under väldigt få tillfällen, försöker dock slänga upp någon slags nyhet så fort det finns tid för detta..

2 comments:

Anonymous said...

jajja, en femteplats är väl ok! :) Synd att man missade så många omgångar 6 styckna tror jag. Äsch jag tar VM istället!! - fler matcher - mer prestige! :D

Anonymous said...

13 rätt är respekt