2008-06-08

dignitas\plaZma intervjuad

Dignitas

Ytterligare en Dignitas-intervju har ploppat upp och denna gången är det norska hjälten plaZma som står i centrum. Bakom intervjun står Iceman och den nya satsningen i WCGnordic.com, ett nytt svenskt komplement till eSport.dohfOs.eu som rekomenderas. Det enda som jag inte förstår med sidan är att den är svensk, men sidan är kodad för engelska och mixen blir väldigt fel. Detta till trots är sidan i sig bra och välskriven. Intervjun nedan med plaZma är ett tecken på riktigt bra kvalité.

På Crossfire Devotii Challange var Dignitas storfavoriter, det var det första riktigt stora Call of Duty 4-evenemanget och hela den europeiska eliten var samlad. Efter dominansen i tidigare versioner av COD hade fansen redan en favorit, Team Dignitas. Men, väl på plats blev det en riktig platturnering där laget enkelt tog sig från gruppspelet men fastnade i den första omgången av WB mot belgiska TEK-9, inte ens topp åtta kunde uppnås eftersom det var singel eliminering som gällde. Laget verkade sakna en ledare, någon som pushade och peppade i svåra stunder – en motivationsmorot helt enkelt.
- Jag vet inte varför det inte gick så bra på CDC men jag gissar på att vi helt enkelt inte passade ihop i det dåvarande laget och vi hade inte riktigt någon utpekad ledare, ingen som tog tag i det hela och ingen som lugnade ner oss när det verkligen gällde. Detta var en av anledningarna till att vi valde att plocka in Sko istället för lukzar, han passade helt enkelt inte in med oss även om han är en otrolig spelare. Sko å andra sidan har en enorm rutin och efter att han kom in i laget kände vi oss säkrare och vi hade en utpekad ledare.

Ja, efter finjusteringen åkte Team Dignitas till den hitintills absolut största Call of Duty 4-turneringen, Multiplay.i33 i England. En turnering som även den hade den europeiska- och den transatlantiska eliten samlad. Med CDC färskt på näthinnan var det ingen som riktigt trodde på Dignitas utan mer på TLR och Fnatic som båda visade framfötterna på CDC. Laget lyckades med endast två veckors träning vinna i33 och tysta alla kritiker – Team Dignitas var tillbaka i finrummet.
- Våra justeringar med Sko istället för lukzar gav verkligen resultat direkt, inte bara i och med att vi vann turneringen utan även det faktum att han gav oss ett annat självförtroende, ett lugn och en enorm portion rutin. Trots våra knappa förberedelser med hårdträning i två veckor lyckades vi vinna, något jag ser som en stor merit.

Hur vinstpengarna från i33 fördelades ville Kenneth inte avslöja utan han svarade istället snällt på hur mycket laget, spelarna det vill säga – tjänade i månaden på sitt FPS-lirande. Svaret?
- Vi tjänar inte ett korvöre i månadslön, kanske i framtiden men inte för tillfället. Istället får vi allt vi pekar på i datorväg och när vi vill åka på LAN får vi det – så på den punkten är det inga tvivel att det finns pengar men visst hade en stadig inkomst från spelandet varit ett plus säger Kenneth med ett leende.


Läs vidare:
WCGnordic.com

2 comments:

dohfOs said...

fett bra skriven iceman ;)

Anonymous said...

Danke. Mer kommer komma :) Det LOVAR JAG!

Angående kodningen/engelska/svenska vet jag inget. jag bara skriver och ser glad ut!