2008-06-20

Skandal i ClanBase EuroCup

Som alla borde veta vid det här laget är inte ClanBase något att hänga i granen. Bara för att göra detta ännu tydligare har man själv nu sett till att ytterligare en skandal i säsongens EuroCup ska skrämma iväg vad som nu återstår av CoD4-toppen på ClanBase.

För er som undrar vad som har hänt denna gången kommer här en snabb recap. ClanBase utannonserar "The Grand Final of CoD4" på sin sida, matchEN ska spelas mellan tyska SPEED-LINK och redan tidigare skandal-omskrivna
H2k-Gaming. Matchen spelas, SPEED-LINK går segrande ur matchen med 25-15 efter spel på mp_stike och mp_citystreets och man kröns sedan till EuroCup-vinnare av ClanBase. Allt frid och fröjd.. ..åtminstone tills det dyker in en kommentar som undrar om inte SPEED-LINK måste vinna 2 (!) finaler eftersom man kommer från loserbracket. Mycket riktigt lyckas en CB-admin gräva fram denna något underliga regel. Underlig för att det gäller 2 finaler, vanligtvis är det 2 kartor som gäller och vanligtvis är detta något som deltagarna (och admins) vet om innan finalen spelas, så var nu alltså inte fallet.

If the Winner of #27 beats the Winner of #29 in the Grand Final, the Cup is over and the Winner of #27 wins the Cup. If the Winner of #29 beats the Winner of #27 in the Grand Final, there will be a second Final. This is because the Winner of #27 also gets a second chance like the other playoff participants after a first loss. The second Final will then determine who will win the Cup.


Snabbt editerar man sin nyhet om att SPEED-LINK är EuroCup-mästare och skriver att de båda lagen måste komma överrens om ytterligare ett datum för att spela "den andra finalen", för ingenting är avgjort ännu.

Kritiska röster har redan höjts. Sedan tidigare bojkottar Fnatic, MeetYourMakers och Dignitas organisationen och man kan nog lita på att fler kommer hoppa på det tåget, även QuadV har riktat mindre positiva tankar mot ClanBase.

Läs mer:
ClanBase
Tek-9.org

2 comments:

Anonymous said...

så när kommer den andra finalen spelas? haha så bissart!

Hjals said...

Tror inte det är bestämt än #1.